Orthodontie

Kees de Graaff is onze ortho expert samen met de tandarts voor orthodontie, Camillo Pico, vormen zij het Ortho-team. Samen gaan zij aan de slag om de behandeling voor u zo goed mogelijk te laten verlopen.

U krijgt vooraf uitleg, een indicatie van de verwachte tijdsduur en een kostenoverzicht van de geadviseerde behandelingen.
Voordat er gestart wordt met behandeling door de orthodontist is het belangrijk dat u bewust bent van de mogelijke beperkingen en risico’s. De risico’s zijn dan wel zeer klein en zelden een reden om af te zien van een orthodontische behandeling, maar het moet natuurlijk wel meewegen in uw beslissing.

De duur van de behandeling is afhankelijk van diverse factoren, zoals:
● de ernst van de afwijking;
● groei;
● mondgewoonten;
● motivatie.
De behandelduur ligt meestal in de buurt van de vooraf ingeschatte periode, maar mede door genoemde factoren kan dit soms afwijken. Wilt u een orthodontie-verzekering afsluiten voor de behandelingen van uw kind? Doe die dan ruimschoots op tijd, want sommige verzekeraars eisen een jaar wachttijd voordat de behandeling kan starten.

Mooie rechte tanden voor uw kind of voor uzelf

Voordat er gestart wordt met een orthodontische behandeling is het belangrijk je bewust te zijn van de mogelijke beperkingen en risico’s. De risico’s zijn zeer klein en zelden een reden om af te zien van een orthodontische behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van diverse factoren, zoals de ernst van de afwijking, groei, mondgewoonten en motivatie.De behandelduur zal meestal in de buurt liggen van de geschatte tijd die ons team met je besproken heeft, maar mede door genoemde factoren kan het soms ook langer of korter zijn.

Start van de behandeling

Na het eerste orthodontisch consult krijgt u uw afspraken mee voor een uitgebreid onderzoek. Hierbij zullen röntgenfoto’s worden gemaakt, maar ook mond- en portretfoto’s en wasafdrukken voor beetbepaling genomen worden. Na het analyseren van deze onderzoeksgegevens zal er een behandelplan worden opgesteld, waarbij we u zullen betrekken tijdens de volgende afspraak. U krijgt dan ook een begroting mee met daarop de geschatte kosten van de behandeling, zodat u dit kunt voorleggen aan uw verzekeringsmaatschappij.

Resultaat

Er wordt altijd gestreefd naar een goed en mooi eindresultaat bij uw orthodontische behandeling. We kunnen echter niet garanderen dat het eindresultaat volledig aan uw verwachtingen voldoet, mede door het risico op onvoorziene complicaties. Bij het niet volledig kunnen sluiten van de ruimtes tussen tanden en kiezen zal er soms gekozen worden voor een andere oplossing. In overleg met de tandarts kan er besloten worden de ruimtes op te vullen met een restauratief vulmiddel, kroon, brugwerk of implantaten. Uiteraard wordt dit plan vooraf met u besproken. Tijdens de orthodontie behandeling brengt u een regelmatig bezoek aan uw tandarts en is een goede mondhygiëne eveneens van belang. Bij onjuiste of onvoldoende mondhygiëne bestaat de mogelijkheid op verkleuringen, gaatjes of tandvleesontstekingen. Deelname aan een mondhygiëne-programma maakt, om problemen te voorkomen, onderdeel uit van de behandeling.

 

Tijdens de orthodontische behandeling is een regelmatig bezoek aan je tandarts en een goede mondhygiëne van enorm groot belang. Bij onjuiste of onvoldoende mondhygiëne is het mogelijk dat er verkleuringen, gaatjes en/of tandvleesontstekingen ontstaan. Deelname aan een mondhygiëne programma maakt, ter voorkoming van deze problemen, onderdeel uit van de behandeling.

Kosten en de verzekering

De tarieven binnen de orthodontie worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Verzekeraars vergoeden de orthodontische behandelingen, indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Dit geldt ook voor kinderen tot 18 jaar. Er zitten per verzekeraar wel verschillende in de vergoedingen, dus controleer dit alstublieft voordat u voor verrassingen komt te staan. U kunt jaarlijks uw aanvullende verzekering aanpassen, wanneer blijkt dat u onvoldoende verzekerd bent voor orthodontie. Let wel op mogelijke acceptatie-eisen van de verzekeringsmaatschappij.
Wij hebben geen wachtlijsten voor orthodontie, dus u kunt snel terecht voor advies en de start van uw behandeling. Wilt u meer weten, neem dan direct contact met ons op.

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits-medische, acute- en implantologische behandelingen.

gebit, tanden, tandarts, big, gouda, statensingel, implantaten, tandarts statensingel, tandarts gouda, noodtandarts gouda, spoed tandarts, kunstgebit, kroon, spoed, prothese, implantaat, tandartspraktijk, tandartspraktijken, tandartspraktijk gouda, tandartspraktijken gouda, tandartspraktijken statensingel, tandartspraktijk statensingel, implataat, inplantaat, implamtaat, inplamtaat,

Mondzorg Statensingel

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Statensingel 62
2805 BJ Gouda
Telefoon: 0182 - 68 68 00
Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl
Like ons op: Facebook 
Tandartspraktijk Statensingel is telefonisch bereikbaar op behandeldagen van 08.15-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

KvK-nummer 36052043