Mondhygiëne

Van tandaanslag naar een goede mondgezondheid en gezond tandvlees

Behandelingen op het gebied van mondhygiëne: Van tandaanslag naar een goede mondgezondheid en gezond tandvlees.

De mondhygiëniste biedt verschillende behandelingen aan om dit te bewerkstelligen. De tandarts en mondhygiënisten van Tandartspraktijk Statensingel zijn opgeleid om tandsteen en tandplak gingivaal en subgingivaal te verwijderen. Wij maken uw mond gezond, maar zijn tevens gespecialiseerd in het behandelen van patiënten (en kinderen) die bang zijn of een diepgewortelde angst hebben voor de tandarts. Tijdens de halfjaarlijkse controle geeft de tandarts of mondhygiëne instructies over het gezond houden van uw mond en het reinigen van uw gebit.

De volgende behandelingen bieden wij u, bij ons in de tandartspraktijk in Gouda, aan: :

 • Onderzoek conditie tandvlees;
 • Instructies mondhygiëne;
 • Tanden polijsten;
 • Tandsteen en tandplak verwijderen
 • Voorlichting en advies over mondverzorging en voeding;
 • Behandeling van tandvleesontsteking-symptomen, zoals gingivitis en parodontitis;
 • Bacteriologisch onderzoek.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen
Door een preventieve behandeling in de tandartspraktijk te ondergaan, voorkomt u gevoelige tanden en tandvleesontsteking. Door irritaties tijdig te signaleren vermijdt u pijn aan het tandvlees en het gebit:

 • Onaangename adem
 • Voorkomen en behandelen van een droge mond;
 • Tandsteen of tandplak verwijderen;
 • Voorkomen van nieuwe gaatjes;
 • Ongemak van bloedend en pijnlijk tandvlees;
 • Voorkomen dat tanden of kiezen los gaan zitten;
 • Pijn in het tandvlees;
 • Gevoelige tandhalzen;
 • Terugtrekkend tandvlees.;

Het eerste bezoek& mondhygiëniste

De eerste afspraak heeft u meestal met onze mondhygiëniste. Tijdens dit consult, dat tussen de 30 en 45 minuten duurt, wordt de conditie van uw mond bekeken en vervolgens doorgesproken. De mondhygiëniste stelt een individueel mondzorg-plan op met daarbij een overzicht van de behandelingen en kosten. Indien noodzakelijk worden er vervolgafspraken ingepland.

Een bezoek aan de mondhygiëniste is een goede aanvulling op uw alledaagse gebitsverzorging. Dit voorkomt tandvleesontsteking en andere klachten, zoals overmatige tandaanslag en pijn aan het tandvlees. Naast de halfjaarlijkse controle bij onze tandartspraktijk krijgt u zo nodig advies over voeding en mondhygiëne. Zodoende kunnen we gaatjes in een tand, of andere aandoeningen die pijn veroorzaken, op tijd ondervangen.

Behandelplan, kosten en verzekering

Indien u naast de basisverzekering ook een aanvullende tandartsverzekering afgesloten heeft, dan worden de kosten die de tandarts rekent vergoed. Een uitzondering hierop is de 20% eigen risico. De behandelkosten voor minderjarigen tot 18 jaar vallen onder de basisverzekering en worden dus compleet vergoed door uw zorgverzekeraar.
Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van pijnklachten, de mogelijke behandelingen en preventieve maatregelen. Verdiep u in de meest voorkomende tandartsbehandelingen door de pagina ‘behandelingen’ door te nemen, zodat u goed op de hoogte bent.

Neem de meest voorkomende tandarts behandelingen door, op onze “Behandelingen“ pagina te klikken.

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits-medische, acute- en implantologische behandelingen.

gebit, tanden, tandarts, big, gouda, statensingel, implantaten, tandarts statensingel, tandarts gouda, noodtandarts gouda, spoed tandarts, kunstgebit, kroon, spoed, prothese, implantaat, tandartspraktijk, tandartspraktijken, tandartspraktijk gouda, tandartspraktijken gouda, tandartspraktijken statensingel, tandartspraktijk statensingel, implataat, inplantaat, implamtaat, inplamtaat,

Mondzorg Statensingel

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Statensingel 62
2805 BJ Gouda
Telefoon: 0182 - 68 68 00
Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl
Like ons op: Facebook 
Tandartspraktijk Statensingel is telefonisch bereikbaar op behandeldagen van 08.15-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

KvK-nummer 36052043