Verstandskies trekken

U kunt bij ons terecht voor Verstandskies trekken

Wanneer een verstandskies trekken?

De voornaamste reden om een verstandskies te trekken is om ruimte te creëren voor het overige bestaande gebit. In veel gevallen groeien deze kiezen scheef, waardoor ze de andere kiezen in de weg zitten. Het verwijderen van de kies, de zogenaamde extractie, verloopt meestal pijnloos dankzij de verdoving. Indien onze Implantoloog de behandeling te risicovol vindt, dan wordt er doorverwezen naar de chirurg voor een verwijdering. Nadat uw verstandskies getrokken is kan er een zeurderig gevoel optreden. De verdoving zorgt ervoor dat u geen pijn zult ervaren, maar een onprettig gevoel kan wel voorkomen. De eerste drie dagen kan het zijn dan de verwonding gaat opzwellen, waardoor u wellicht een aspirientje, paracetamol of ibuprofen tegen de pijn wilt slikken.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voordat de behandeling van start gaat krijgt u een verdoving. Wanneer deze is ingewerkt zal de tandarts aan de slag gaan en de aangedane kies verwijderen. Dit gebeurt door een draaiende of wrikkende beweging toe te passen, waardoor de kies in zijn geheel eruit getrokken wordt.

Na de behandeling krijgt u van ons een formulier mee waarin aandachtspunten en leefregels voor de nazorg staan beschreven. Mocht u na verloop van tijd nog steeds last houden, neem dan direct contact op met Mondzorgpraktijk Statensingel.

Contactgegevens

Openingstijden

Verstandskies trekken

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.