Kunstgebitten

U kunt bij ons terecht voor Kunstgebitten

Kunstgebitten

Wat is een kunstgebit?

Met een kunstgebit, ook wel een tandprothese genoemd, kunt u terecht bij onze tandtechnicus. Een kunstgebit ligt los op het weefsel van de mond, wat uiteraard niet betekent dat het zomaar uit uw mond valt. Door uw speeksel blijft het kunststof aan het mondweefsel plakken, terwijl de mondspieren ervoor zorgen dat het gebit op zijn plek blijft zitten. Bij Mondzorgpraktijk Statensingel zijn wij van mening dat een goed passende prothese onmisbaar is, daar de mond een beweeglijk geheel is. We willen problemen uitsluiten, want een pijnlijke mond is wat we willen voorkomen.

Wat zijn de kosten van een gebitsprothese? En hoe ziet een behandelplan eruit?

Voordat de tandtechnicus aan de slag gaat wordt er eerst een behandelplan opgesteld. Vervolgens worden er afdrukken gemaakt van uw gebit, waarmee ze in het laboratorium een individuele lepel- en beetbepaling vormen. De tandarts kan hierdoor de stand van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak vaststellen, zodat er een goed passende prothese kan worden gecreëerd. Aansluitend kiest u, in overeenstemming met de tandarts, een kleur en vorm van de tanden. Er wordt een eerste prototype van was gemaakt, zodat u deze kunt passen. Wanneer u helemaal tevreden bent wordt het gebit geperst en kunt u genieten van uw nieuwe tanden.

U dient er rekening mee te houden dat de behandelduur uit vijf tot zes afspraken bestaat. Deze tijd is nodig om tot een passende gebitsprothese te komen. De kosten van een prothese zijn vooraf besproken in de begroting, gespecificeerd per behandeling. Een aanvullende verzekering is niet noodzakelijk, want een kunstgebit wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een tandartsverzekering heeft wordt er een extra percentage vergoed. U dient zelf het resterende bedrag te voldoen.

Contactgegevens

Openingstijden

Kunstgebitten

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.