Gaatjes vullen

U kunt bij ons terecht voor Gaatjes vullen

Heeft u kiespijn of pijn in uw tand?

Dan is het tijd om een gaatje te vullen!

Bij onze Tandartsenpraktijk in Gouda bent u aan het juiste adres voor het gaatje vullen in uw kies of tand. Gaatjes, ook wel cariës genoemd, ontstaan door tandbederf of een afgebroken stuk tand of kies. Dit wordt veelal opgelost met een tandkleurige vulling, die gemaakt is van composiet. Deze behandeling is ook een goede optie, wanneer er een voortand is gebroken of hersteld dient te worden. Ook bij verkleuring van tanden of kiezen is vullen een voor de hand liggende behandeling.

De aangetaste tand of kies wordt eerst volledig gereinigd en uitgeboord. Vervolgens brengt de tandarts een speciale lijm aan, waardoor het gaatje vullen in een later stadium beter gaat hechten. Deze lijm wordt uitgehard door de toepassing van blauw licht. Tenslotte wordt de composietpasta in het uitgeboorde en gereinigde gaatje aangebracht en met dunne laagjes afgewerkt. 

Vanzelfsprekend streven onze tandartsen en mondhygiënisten ernaar om tandbederf tegen te gaan. Indien de tandarts gaatjes bij u heeft geconstateerd dan is het noodzakelijkerwijs van belang dat u, op tijd, de juiste hulp krijgt.

Contactgegevens

Openingstijden

Gaatjes vullen

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.