Facings

U kunt bij ons terecht voor Facings

Wat zijn facings?

Een facing is een dun laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Met behulp van facings kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit op een minimale invasieve manier verbeteren. Zo kan hij bijvoorbeeld de vorm of kleur van een tand aanpassen, spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is met facings? Wij laten u graag de verschillende opties zien.

Specialistische tandheelkundige behandeling

Een facing wordt van porselein of composiet gemaakt en wordt over de voorkant van de tand aangebracht. In vergelijking met een kroon, hoeft er alleen een kleine stukje voortand weg geslepen worden. Hierdoor blijft er dus veel meer van uw eigen glazuur en ander tandweefsel over. Dit heeft voordelen voor de sterkte van uw tand en ook de zenuw wordt niet beschadigd. Het plaatsen van een facing vereist een hoge mate van vakmanschap. Het is een uitdaging om er voor te zorgen dat u weer een prachtig en functioneel gebit krijgt. Wij zijn u graag van dienst!

Als het mogelijk is om het gewenste esthetische resultaat te bereiken met een facing dan heeft dit altijd onze voorkeur, waarbij de voorkeur uitgaat naar composiet facings omdat eigen tandweefsel en glazuur behouden blijft. Bijkomend voordeel is dat de kosten van een composiet facing goedkoper zijn dan die van porselein. Het is belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd en maken gebruik van een loepbril voor vergroting, of zelfs een tandheelkundige microscoop indien nodig.

Behandelplan, kosten & de verzekering

Indien u een facing denkt nodig te hebben zal Mondzorgpraktijk Statensingel eerst een begroting opstellen van de te verwachten kosten. Raadpleeg eerst uw verzekering voor eventuele vergoedingen. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft.

Wij geven u graag uitleg hoe klachten ontstaan, wat de bestaande behandelingen zijn en welke preventie maatregelen u kunt nemen. Neem de meest voorkomende tandarts behandelingen door, op onze “Behandelingen“ pagina te klikken.

Contactgegevens

Openingstijden

Facings

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.